Onze kasten

wat mag u juist verwachten?

Met de kasten van “Zelfbouwkasten” kiest u voor kasten gemaakt volgens echt vakmanschap in combinatie met de meest moderne machines. Onze kasten worden uitgevoerd zoals de professionele schrijnwerker deze produceert.

Zo wordt er gewerkt met een solide “drevel en schroef-verbinding” tussen de horizontale en verticale stukken in plaats van “snel verbinders”. Met een schroefmachine worden alle verbindingen gemaakt. De kastverbindingen zijn solider en duurzamer dan snel verbindingen.

Voor het kastkorpus kiezen we voor een 8mm dikke rugplaat, de zijwanden worden vervaardigd uit 18mm melamineplaten.

Voor de deuren laten we de keuze tussen melamine- of laminaat. Het verschil tussen deze 2 soorten platen kan u terugvinden onder onze rubriek Materialen.

Voor de ondersteuning van onze kasten kiezen we niet voor verstelbare pootjes, maar voor een solide sokkel gemaakt uit multiplex-plaat. Dit doen we omdat dan het gewicht van de kasten en de inhoud ervan via de verticale wanden rechtstreeks op de sokkel en dus de vloer wordt overgebracht. Bij een systeem met pootjes wordt het volledige gewicht op de horizontale verbindingen overgebracht aangezien de pootjes op de hoeken van de horizontale tussenstukken worden geplaatst.

Voor het beslag gebruiken we enkel gerenommeerde merken zoals Blum, Salicé en Kesseböhmer. Blumscharnieren zijn in alle richtingen verstelbaar voor de afregeling van de deuren. Ze zijn voorzien van het “soft close” systeem, worden met kruisplaatjes bevestigd op de kasten en met een “click” verbinding op de deur.

Salicé schuifgeleiders zijn geruisloos, hebben een “soft close” systeem, hoge draagkracht en vragen geen smering.

Het kastbeslag van Kesseböhmer geeft de hoogste kwaliteit in kledingliften, hangbaren, broekenrek, dassendrager en schoenenrek.

Kortom met een kast van “Zelfbouwkasten” haalt u betaalbare, Belgische topkwaliteit in huis waarvan u jaren geniet zal hebben.

Ons machinepark

Dankzij ons ultra modern machinepark leveren wij maatkasten van hoge kwaliteit.

Al de kasten worden in 3D uitgetekend, met deze tekeningen worden de machines aangestuurd om de platen te verwerken onder toezicht van onze vakmensen.

Met ons modern machinepark kunnen we snel en precies produceren volgens de echte “vakman” principes.

Automatisch magazijn