Onze materialen

Binnen de wereld van maatkasten zijn er verschillende plaatmaterialen die gebruikt worden. Hieronder geven we een korte uitleg bij de verschillende materialen zodat u een gefundeerde keuze kan maken.

Melamine

Wat?

Een spaanderplaat waarop een dun laagje melaminehars en fenolpapier (bijvoorbeeld 0.01mm dikte) is aangebracht. Deze kunststof kan egaal van kleur zijn, mat of glanzend, met allerlei hout of andere motieven. Melamine refereert naar de bekleding van een plaat.

Toepassing?

De melamineplaat wordt standaard gebruikt voor de binnenkant van kasten. Dit is niet zo stootvast als een laminaatplaat.

Laminaat

Wat?

Een plaatmateriaal bestaande uit verschillende samengeperste laagjes melamine harsen en fenolpapier, die een dikte vormen van 0.9mm tot 1.5mm. Dit laminaatvel wordt aan beide zijden op een vezelplaat, multiplexplaat, blokplaat of mdfplaat verlijmd. Zo krijgt men een opgelijmde laminaatplaat . Uitzicht is gelijk aan een melamineplaat, maar een laminaatplaat is stootvaster en minder buigzaam.

Toepassing?

Laminaat wordt gebruikt voor het maken van meubels, deuren, wandbekleding. Ideaal voor kastdeuren, bureaubladen en alle panelen die onderhevig zijn aan intensiever gebruik.